Bestellen

Column

Diederik....

Rondje Reizen

Contact

 

 

 

 

Schrijven & Vertellen

 

 

Retour Kaap Hoorn

Zuid Amerika; 100 korte verhalen en impressies

Nu ook als E-book

Bestel het nu, 19,95+verzendkosten

Een boek, 100 korte verhalen en impressies; de weerslag van twee jaar reizen langs de rand van Zuid Amerika. Korte verhalen vol geschiedenis, cultuur, landschap en ecologie; verhalen over volken en culturen, over heersers en onderdrukten, over hoop en opbouw, maar ook over ontreddering en bedreiging. Een boek dat nu eens niet, althans bijna niet, over varen gaat maar vooral over “het leven”; een boek, 224 pagina's, figuurlijk, met mijn rug naar het water.

 

Nu verkrijgbaar in de boekhandel.

Retour Kaap Hoorn

ISBN 978-90-484-2279-1

19,95, excl verzendkosten

Bestellen?

  

 column:  

Nostalgie (Whangarei Nieuw Zeeland, maart 2012)

Rondrijdend in het land. Slenterend door de westerse supermarken en winkelcentra  valt het op; waar je je oor maar opsteekt hoor je hetzelfde. Gouwe Ouwen.  Heel af entoe hoor ik een hedendaagse Nieuw Zeelandse hit maar verder zijn het altijd de “Golden Oldies”. Alsof ik permanent Skyradio hoor.

Een land van een beperkte geschiedenis; althans als je die van de Maori buiten beschouwing laat. Overal waar je gaat of staat struikel je over de oude stoomwalsen, landbouwtractoren uit de jaren dertig en roestige houten ploegen. Nieuw Zeeland is trots op zijn pioniers. Geen plaats zonder “Setler”museum” , oude spoorlijn, goudzoekers of walvisstation........

Achter de horizon, achter de rand van de kust.....

Grenzen verleggen; Horizon verkennen; Steeds verder weg. 

Sinds april 2008 ben ik samen met maatje, Christien, onderweg geweest met de Rhythm of Life. Lang de kusten van Europa, West Afrika en zuidelijk Zuid-Amerika, de Pacific, Nieuw-Zeeland, Zuidoost Azië en de Middellandse Zee weer terug in Nederland. Reizen vol verwondering, verbazing en avontuur; langs de randen van de kust, de paden in het binnenland.

 

Regelmatig wijk ik af van de gebaande paden en kom in gebieden die weinig bezocht worden. Ik deel onze belevenissen graag. Een reisverhaal; thema; column? Een lezing; reflectie op een business issue; een training? Vraag het ons gerust.

Geďnteresseerd in een verhaal van ons voor uw bedrijf, vereniging, of vriendengroep?
Juli 2013 en daarna, vanaf eind oktober 2013 ben ik weer in Nederland.       


Op deze pagina rust auteursrecht; gebruik van delen alleen na toestemming van de auteur.

op 28-10-2015 bijgewerkt