Bestellen

Column

Diederik....

Rondje Reizen

Contact

 

 

 

 

Schrijven & Vertellen

 

 Boeken; wat schreef ik zoal aan reis, kinder en themaboeken

Reisboeken:

Retour Kaap Hoorn

ISBN 978-90-484-2279-1

Zuid Amerika; 100 korte verhalen en impressies

Nu ook als E-book

Bestel het nu, 19,95 excl.verzendkosten

Een boek, 100 korte verhalen en impressies; de weerslag van twee jaar reizen langs de rand van Zuid Amerika. Korte verhalen vol geschiedenis, cultuur, landschap en ecologie; verhalen over volken en culturen, over heersers en onderdrukten, over hoop en opbouw, maar ook over ontreddering en bedreiging. Een boek dat nu eens niet, althans bijna niet, over varen gaat maar vooral over ďhet levenĒ; een boek, 224 pagina's, figuurlijk, met mijn rug naar het water.

Parels in Azuur

ISBN  978-94-022-0967-9

De Zuidelijke Stille Oceaan in 100 korte verhalen en impressies

 

Bestel het nu, 20,95+verzendkosten

 

De Zuidelijke Stille Oceaan is leeg als Zuid-Amerika achter haar vervaagt. Mijl na mijl vult de horizon zich. Als parels geregen aan een snoer van korte verhalen en woordschetsen, deelt Diederique, al reizend op haar weg langs tientallen eilanden, haar impressies.

Ooit reisden de PolynesiŽrs tegen haar route in. Vol verwondering en verbazing registreert zij de wereld om haar heen gedurende haar 18 maanden lange zeilreis.  Woordbeelden vol natuur en cultuur, vol hedendaagse verbazing, contrasten en historische verbijstering. Al reizend dringt ze steeds verder door in de leefwereld van de oorspronkelijke bewoners.

Parels in Azuur  is een gids voor reizigers en dromers.

 

Kinderboeken:

Aap wil spelen Aap heeft zin in een spelletje en ziet z'n kans. Baviaan wil een ander spelletje spelen. Dat had Aap niet verwacht. Pas als het avond is wordt Aap op schoot bij z'n moeder weer wakker. Aap wil spelen is een bladerboek en voorleesboek voor peuters en kleuters. De zeven prachtige illustraties van Erika Flach nemen de lezer mee door het verhaal.

ISBN 978-90-484-3437-4

 

 

 

 

Nijlpaard is vies Nijlpaard staat wat te soezen. Eend vertelt Nijlpaard dat Ūe stinkt. Hij moet zich een gaan wassen. Samen gaan ze op stap. Eend helpt Nijlpaard lekker schoon te worden. Nijlpaard is vies is een bladerboek en voorleesboek voor peuters en kleuters. De zeven prachtige illustraties van Erika Flach nemen de lezer mee door het verhaal.

ISBN 978-90-484-3438-1

 

Zebra wil een andere pyjama Zebra wil een andere jas. Als de andere zebra's haar nieuwe jas zien, vinden ze het er een beetje raar uitzien. Gelukkig neemt haar moeder het voor haar op. Zebra wil een andere pyjama is een bladerboek en voorleesboek voor peuters en kleuters. De zeven prachtige illustraties van Erika Flach nemen de lezer mee door het verhaal. 

                                                ISBN 978-90-484-3743-6

Papa is een Meisje, een kinderboek (5 tot 7 jaar) met een thematische achtergrond. Alleen als E-book.

 

     


Op deze pagina rust auteursrecht; gebruik van delen alleen na toestemming van de auteur.

op 07-01-2016 bijgewerkt