Rhythm of Life op weg

AanloopFrankrijkSpanjePortugalMarokkoCanarische Eil.Kaap VerdenSenegal

 

De laatste loodjes
Ondanks alle planning en schema's zijn de laatste dagen voor vertrek toch nog rommelig en chaotisch. De pech met het gyrokompas en met de generator/systemswitch heeft de planning de laatste week voor vertrek flink verstoord. Uiteindelijk beginnen we pas op 25 april op de boot te wonen en kunnen we de laatste opruim- en schoonmaakwerkzaamheden thuis oppakken. 28 April beginnen we in alle vroegte aan de eerste etappe. We varen vanuit Drimmelen door de Biesbossluis en onder de bruggen op de Merwede. We eindigen in Dordrecht zodat we eenvoudig nog een paar uurtjes thuis kunnen opruimen en afsluiten. De 29e, Diederique's laatste werkdag, leveren we haar leaseauto en laptop in.    

In Dordrecht, de 30e, worden we wakker onder de klanken van de Grote Kerk. Bijzonder om op de ochtend van ons echte vertrek, Koninginnedag, de binnenstad in ons op te nemen. Dan zwaait de brug open en varen we onder de feestelijke klanken van het stadscarillon de rivier op en laten het havenfront achter ons. We varen onder Hollandse luchten in drie dagen naar Vlissingen. Een straffe zuidwesten wind, wat lage temperaturen en een "aprilse" bui maken het tot een frisse tocht. Gelukkig hebben we af en toe ook een opklaring waarin de wind even weg valt. Het is dan goed toeven achter de buiskap. Met aanmerkelijk meer zon en een wegvallende wind maken we de laatste mijlen door Zeeland.

Belgie/Noord Frankrijk
Voor de wind, zuidwaarts. Als we in alle vroegte de 3e mei bij Vlissingen de sluis uitvaren staat er geen wind. Heel voorzichtig komt er in de loop van de dag wat wind zodat we die dag, mede door de stroom, toch nog in Duinkerken komen. Dankzij de aanhoudende oostenwind zeilen we de dagen daarna een flink stuk naar het zuidwesten. Via Boulogne en Fecamp liggen we de 8e in Cherbourg. De wind is de meeste dagen wat wisselend. Dit betekent flink wat zeilwisselingen doordat de boel dan weer over bakboord staat, dan weer over stuurboord moet en er tussen door ook nog gevlinderd wordt met de kluiver of de Bolle Jan (ne zeil over bakboord, andere zeil over stuurboord, of andersom).

De eerste dagen doen we, weinig succesvol, pogingen een makreel aan de haak te slaan. Vooral op de momenten met zeer zwakke wind krijgen we de wel erg zware boot nog niet goed op gang. Goed voor de makreelvis kansen; we weten de mogelijkheden alleen niet te benutten.
We treffen het goed met de stroom. Dagelijks als we varen gaat om 5.00/5.30 de wekker zodat we om 6 uur weg kunnen. We pakken dan telkens net nog een lekkere hoeveelheid stroom mee. Daarna hebben we 5/6 uur tegen om daarna aan het eind van de dag weer een lekkere stroom mee te pakken. Zo leggen we op de vaardagen afstanden van tussen de 60 en de 80 zeemijl af.

De watertemperatuur is inmiddels opgelopen naar 12 graden. Bij vertrek was dit nog 10 graden. Het effect hiervan, samen met het vroege vertrekuur en de warme zon rond het middaguur, is dat we een dagelijkse (omgekeerde)striptease uitvoeren. De dag begint en eindigt met poolondergoed, t-shirts, katoenen warmte overhemden, truien, fleecejacks en zeiljacks over elkaar terwijl op het midden van de dag, !!in de zon!!, een t-shirt en een korte broek voldoende is.

In Boulogne worden we verrast met een actie van boze vissers (vangstbeperking!) die in de vroege ochtenduren de havengeul afsluiten zodat niemand er in of uit kan. Een konvooi Engelsen die op weg naar huis zijn, worden hierdoor 4 uur tegen gehouden en lopen vanaf een uur of 6 in de ochtend kakelend als kippen over de steiger tot ze eindelijk tegen een uur of 10 weg kunnen. Wij hebben geen last van de acties van de vissers want we we hebben andere plannen voor vandaag. De volgende dag zijn we de vissers voor en zijn we al weer op zee voor de vissers aan hun actie kunnen beginnen.

Het is apart om van de koude zee de havens binnen te varen. Bij binnenkomst in de haven komt je een warme weege, zwoele, bloemengeur tegemoet. Een ware afwisseling na uren zilte lucht. Een soort mediterrane verademing die je er meteen toe aanzet nog tot lang nadat het donker wordt met een wijntje en een olijfje in de kuip te blijven zitten. Zelfs Boulogne ademt een ontspannen sfeer.

In de havenplaatsen is het seizoen nog niet begonnen. Het ademt overal nog een serene rust. Je merkt goed dat het Engelsen nog niet in grote getale rondlopen. Veel winkels zijn nog maar 3/4 dagen in de week open; sommige bakkers hebben nog winterverlof en helaas was onze taartenbakker in Boulogne nog gesloten.

Het repareren en onderhouden vraagt alweer veel aandacht. De rolreefinstallaties zijn gecheckt, meteen ook bovenin de mast een drupje teflon in de windgever gespoten. Na lang zoeken de storing in het deklicht, midden op de mast, opgelost. De ankerlier is alweer gedemonteerd en heeft ook zijn onderhoud gekregen.

Onderweg naar Fecamp krijgen we bezoek van een klein vogeltje. Enkele uren lang wipt ie over de boot; vliegt weer weg; komt weer terug. Zoals te verwachten neemt ie tegen de tijd dat we de kust bij Fecamp weer naderen afscheid van ons. Na een paar dagen Fecamp varen we richting Normandie en Bretagne.
 

 

 


 

Op deze pagina rust auteursrecht; gebruik van delen alleen na toestemming van de auteur.