Home

Boot

Bemanning

Reisverslag

Reisplan

Voorbereiding

Links

Contact

     
 

 

Rondje Biskaye 2007

VertrekBretagneNoord SpanjeWest SpanjeBiskajeHuiswaards

Van medio mei tot eind augustus zwerven we langs de kusten van de Golf van Biskaye; de try-out voor ons vertrek in 2008.

Vertrek mei 2007

Alle begin is moeilijk.

Het heeft weer heel wat voeten in de aarde voor we dit jaar weg zijn. Op de vrijdag voor vertrek als we de laatste spullen in de boot willen laden blijkt er een motorsteun zodanig los te staan dat eerst de motor opnieuw uitgelijnd moet worden. Pas in de loop van de middag kunnen we de laatste zaken aan boord dragen. Van opruimen komt weinig meer. Als we zaterdag laat na een enerverend dagje afscheid nemen bij Moniek en Lennart, de schildpadden bij de dochters achterlaten, worden we door Ingeborg bij de boot afgezet. We duiken eerst maar gewoon in bed. De zondag vullen we volledig met opruimen, klusjes en reparaties. Als om 22.00 uur ook de waterdrukpomp weer is hersteld stellen we vast dat we vertrekgereed zijn. De sterk toegenomen wind houdt ons de volgende dag nog even aan de wal. Gelukkig klaart het tegen de middag op en kunnen we vertrekken. Op alleen de kotterfok lopen we met 6 knoop naar Bruinisse. Als bij de sluis de motor wordt gestart blijken de dynamo's geen stroom te leveren. Na overleg met de langs gestuurde monteur toch maar weer terug naar Den Osse. Hij ziet al snel dat bij de montage van de tweede dynamo de zaken verkeerd zijn aangesloten waardoor de dynamo's zichzelf uitschakelen.
Dinsdag is ook dit euvel tegen de middag weer verholpen en kunnen we weer op weg. Een snelle tocht levert op dat we bij de avondmaaltijd al voor de Roompotsluis liggen. Na een wat onrustige nacht verlaten we om 7.15 de sluis en kunnen op weg naar het zuiden. In de loop van de middag besluiten we Duinkerken aan te lopen. De wind is inmiddels wat gaan liggen en de snelheid gaat er langzaam uit.

Boulogne

Tegen de verwachting in hebben we geen wind als we de volgende dag doorvaren naar Boulogne. Een vieze stinkende haven die ons toch iedere keer weer boeit. 's Nachts hebben we natuurlijk weer het lawaai van de aan en afvarende vissersschepen en het vanaf de kade in de scheepjes gooien van de viskisten. Toch heeft het wel iets. We blijven vanwege de aanhoudende westenwind een paar dagen liggen. De behoefte aan een internetverbinding groeit en een middagje knutselen levert een paraboolversterkte wifi-antenne, de zg "frietschep".